Кога и Защо?

Ние - Сдружение „Тук-Там” и Back2BG.com, стартирахме инициативата "Кариера в България. Защо не?" през месец септември 2008 година. Целта на инициативата е да запознае българите, следващи или завършили в чужбина, с възможностите за кариерно развитие в България. Направихме това с надеждата, че все повече млади българи ще избират България за своята професионална реализация и все по-голяма част от бизнеса ще оценява качествата и уменията им.

Ние вярваме, че директният контакт е най-важен при събиране на информация за кариерни перспективи и при търсене на работа. Затова организираме събития, на които се срещат работодатели в България и българи, които живеят или дълго време са живели в чужбина.

Главното събитие, което организираме, е форум „Кариера в България. Защо не?”. Това е първият по рода си форум, насочен изцяло към българи с образование или опит в чужбина и компании, търсещи квалифицирани кадри.

Форумът се проведе за пръв път на 22 декември 2008 в хотел Метрополитън в София. На едно място се събраха над 700 участници - млади професионалисти с образование и опит в чужбина, работодатели, специалисти и предприемачи във водещи браншове, както и успели българи, които са се върнали и реализирали в България. Имаше изключително положителни отзиви от всички участници както за интересната програма и отличната организация на събитието, така и за нетрадиционното му и интерактивно оформление.

Вторият форум се проведе на 22 декември 2009, когато над 1000 човека дойдоха за събитието в хотел Кемпински Зографски в София. Сред тях бяха студенти, млади специалисти и предприемачи от 40 държави. Най-много бяха представителите от Германия (20%), САЩ (14%) и Великобритания (12%). Повече от половината участници вече са се върнали в България; останалите предстои да се върнат или все още се колебаят в коя страна да продължат професионалното си развитие.

През 2010 се проведе и третото издание на форума, което го превърна в кариерно събитие с традиции. Отново на едно място се събраха над 700 кандидата и 50 топ фирми. Този път избрахме за наш домакин Интер Експо Център - София с надеждата да успеем да поберем всички желаещи да ни посетят. Успяхме и за това проведохме форумите през 2011 и 2012 отново в Интер Експо Център, събирайки над 1000 участници, над 50 фирми и много интересни лектори всяка година.

Надяваме се форумът да се състои още дълги години и да помогнем на още много млади българи да се ориентират бързо в своят път към успешната кариера.

- Партньори -

Домакин
Интер Експо Център
Златни медийни партньори
Nova Tv Darik Radio Job Tiger Списание Мениджър
Технически партньори
BulStream.com Harmonica Belvita Jacobs 3 in 1 Accelerate Кабината Gobox Pirin Spring Domaine Boyar OFFNews Streaming Photoking MW Logistica
Благодарим още на
Информационно бюро на Европейския парламент в Бълг Европейска комисия в България Access Masters AccessMBA AIESEC Обединени идеи за България Заедно в час TimeHeroes Euro Chicago BG BEN StartUP Start it Smart Национален Младежки Форум ESN Bulgaria TEDxBG Free Sofia Tour Атлантическият клуб в България
С подкрепата на
ДАБЧ